Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
19 Iulie 2017 | 18:45
Castelul Sammezzano – un adevărat monument arhitectural din Toscana
Castelul Sammezzano este o perlă arhitecturală din regiunea Toscana, localitatea Leccio-Reggello. Istoria castelului construit în stilul moresco începe din 1605, fiind ridicat la voinţa familiei de nobili Ximenes D'Aragona. Parcul pe care se află castelul Sammezzano este unul dintre cele mai întinse din Toscana şi găzduieşte diverse specii de plante şi arbori exotici.
Castelul multicolor este abandonat de peste 20 de ani, însă fluxul de turiști care vin să-i admire frumusețea nu scade. Arhitecții care au construit castelul cu ideea de a imortaliza fiecare zi a anului într-o odaie și din această cauză există tocmai 365 de camere în Sammezzano.

Între 1853-1859 Ferdinando D'Aragona a reproiectat și restructurat castelul, adaptându-l la tendința arhitecturală de atunci. A adăugat culori vii, basoreliefuri, decorațiuni geometrice, coloane corintice și simboluri mistice.  În timpul războiului castelul a fost prădat, devenind restaurant, hotel și bar.

La momentul actual, castelul Sammezzano este cel mai important exemplu al arhitecturii arabe din Italia. Din anul 1999 a fost cumpărat de o societate italo-engleză care a falimentat și ulterior a fost nevoită să scoată castelul la licitație. Deși au trecut câțiva ani, așa și nu s-a găsit un proprietar pentru acest monument al arhitecturii. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam