Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Februarie 2018 | 15:53
Chile – destinaţie pentru o vacanţă la capătul lumii
Aflată între Munţii Anzi şi Oceanul Pacific, Chile este adesea numită cea mai lungă ţară din lume. Printre atracţiile turistice de top din această ţară se numără cel mai arid deşert din lume, peisajul spectaculos al gheţarilor şi fiordurilor şi numeroşii vulcani care alcătuiesc inelul de foc al Pacificului. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” ne îndeamnă să explorăm frumoasa ţară de la capătul lumii.
Chile este o țară din America de Sud, care se învecinează cu Peru, Bolivia și Argentina și are capitala Santiago. După 16 ani de dictatură cu generalul Augusto Pinochet, în 1990 Chile a luat drumul democratizării. Exportul de cupru a jucat un rol fundamental în dezvoltarea economiei chiliene, în prezent una dintre cele mai stabile şi competitive din toată America latină.

Fiind una dintre cele mai prospere şi stabile ţări din America de Sud, Chile are cele mai ridicate standarde de viaţă, iar populaţia de aici are un nivel de trai mult peste celelalte state vecine. Geografic, Chile beneficiază de cortina Munţilor Anzi care o protejează de eventuale conflicte din zonă.

Este cunoscută și ca fiind țara cu cea mai mare libertate în presă și a dezvoltării democratice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam