Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
28 August 2016 | 12:49
Chişinăul se pregăteşte să devină capitala turismului european
Capitala Republicii Moldova va fi gazda celei de-a treia ediţii a Festivalului European „Turism şi Strategie”. Un Acord în acest sens a fost semnat astăzi, 28 august, de către edilul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi primarul oraşului Rueil-Malmaison, din Franţa, Patrick Ollier.
Primarul oraşului francez, Patrick Ollier, a declarat că organizarea unei noi ediții a Festivalului la Chișinău reprezintă un semnal de susținere pe care Franța îl oferă Republicii Moldova în procesul de apropiere de Uniunea Europeană.

„Festivalul European „Turism și Strategie”, pe care l-am lansat în 2015, presupune că în fiecare an, evenimentul este organizat în una dintre capitalele europene. Prima ediție s-a desfășurat în Rueil-Malmaison, a doua ediție a avut loc în Croația, iar la ambele ediții, reprezentanta delegației Republicii Moldova, Natalia Țurcanu, a reușit să fie destul de convingătoare și să ne invite să venim în Moldova. Astfel am acceptat provocarea să organizăm Festivalul într-o țară care încă nu este parte a UE, dar își dorește acest lucru”, a spus oficialul francez.

Astfel, Festivalul European „Turism și Strategie” se va desfășura la Chișinău, în perioada 31 mai – 3 iunie 2017, în Parcul Catedralei din centrul capitalei. Evenimentul este destinat tuturor orașelor europene cu vocație turistică, a mai precizat Patrick Ollier.

„Scopul Festivalului este de a dezvolta activitatea turistică, iar obiectivul acestuia este de a oferi stele ale turismului celor mai bune strategii de comunicare turistică ale orașelor candidate. Deci este vorba într-un fel despre un examen, va fi și un juriu, ce va fi format din șase persoane, competente în domeniul turismului”, a mai adăugat oficialul francez.

„Pentru noi este un test să găzduim un asemenea eveniment, la care ar urma să participe circa 30 de orașe europene. Mai avem încă foarte mult de muncit până vom putea fi competitivi, dar tocmai organizarea acestui Festival ne oferă posibilitatea să accelerăm acest proces de dezvoltarea a Chișinăului și la capitolul turism”, a spus la rândul său edilul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Directorul executiv al Asociaţiei Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, Natalia Ţurcanu, cea căreia îi aparține inițiativa privind desfășurarea celei de-a treia ediții a Festivalului European „Turism și Strategie” la Chișinău, se arată încrezătoare că orașul Chișinău va face față acestei provocări.

„Nu avem voie să dăm greș. Participarea noastră la edițiile anterioare ale Festivalului a reprezentat o provocare pentru Asociația noastră. Orice inițiativă de promovare a Moldovei ca și destinație turistică este un pas înainte și sperăm ca organizarea acestui eveniment la Chișinău să crească înzecit numărul turiștilor care se gândesc să vină în Moldova”, a afirmat Natalia Ţurcanu.

Primarul de Rueil-Malmaison, Patrick Ollier, se află în Republica Moldova în perioada 26 - 28 august, în fruntea unei delegaţii care participă la acţiunile consacrate Zilei Independenţei.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Poetul, scriitorul şi folcloristul Iulian Filip a fost protagonistul expoziţiei cu genericul „Miercurea pe la chindii cu Iulian Filip”, desfăşurată în cadrul Bibliotecii Naţionale din Chişinău. Mai multe despre acest eveniment, dar şi despre o noutate editorială din partea poetului, aflaţi astăzi, începând cu ora 18:05, la emisiunea „Cine vine la noi?”
Radio Moldova
Dialogul dintre Chişinău şi Roma, informaţii din prima sursă, le puteţi afla sâmbătă, 18 august cu începere de la ora 11:05, la emisiunea „Obiectiv Europa” de la Radio Moldova. Jurnalistul Anatol Caciuc vă invită să audiaţi un interviu exclusiv, oferit de Stela Stângaci, Ambasadoarea Republicii Moldova în Republica Italiană.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam