Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
03 Iulie 2017 | 14:39
Cinci insule care sunt un adevărat paradis pentru vacanţa de vară
Acum că vara şi-a intrat pe deplin în drepturi este timpul să-ţi plănuieşti o vacanţă de neuitat. Dacă încă nu te-ai hotărât unde să-ţi petreci vacanţa, dar ai visat dintotdeauna la o odihnă de vis, într-un loc excepţional, poţi opt pentru una din insulele pe care ţi le prezentăm mai jos.
Insula Santorini este localizata în Marea Egee și este cea mai sudica dintre insulele Cyclade. Capitala insulei este Fira, oraș port care impresionează prin străzile înguste, taverne tradiționale, magazine așezate pe versanții stâncoși, dar și prin plaje minunate, și apa mării limpede precum cristalul.

Santorini este una dintre cele mai scumpe insule, care primește anual un număr de turiști de două sau trei ori mai mare decât numărul locuitorilor insulei. Desprinsă în timp dintr-un vulcan ea le oferă turiștilor munte și mare pentru o vacanță de vis.

Insulele Maldive este locul care te poartă cu gândul spre paradis, cu plaje fine, cu nisip alb și rezervații lucrate artistic de mâna uimitoare a naturii. Confortul, luxul și comoditatea sunt criteriile de referință pentru a alege Maldive.

Destinația te cu cucerește cu vile pe apă, luxoase și exclusiviste, din care poți coborî direct în grădina de corali din ocean, piscine cu jacuzi de pe plajele aflate pe malul mării sau vilele înconjurate de grădini vii și diverse ornamente.

Insulele Arhipelagului Azore sunt un grup de insule portugheze, situate în mijlocul Oceanului Atlantic, care reprezintă cel mai vestic punct al Europei. Fiecare insulă are peisajul și caracterul său aparte, iar locuitorii de aici urmează tradiții vechi de secole. Sao Miguel, cea mai mare insulă din Azore, este renumită pentru flori, peisaje verzi, numeroase lacuri vulcanice.

Insulele Bahamas au devenit faimoase în secolul al XVII-lea, când societatea le-a perceput ca pe un cuib al piraților. Cele peste 3000 de insule împrăștiate în mare, greu de controlat, formau un adăpost de vis pentru bandele de jefuitori.

Clima Insulelor Bahamas este una subtropicala si tropicala, cu soare tot timpul anului și temperaturi medii de 21°C în ianuarie și 28°C în august.
O perioada propice pentru insule a constituit-o războiul civil american, când statele nordice au instituit o blocadă care a împiedicat statele sudice să exporte bumbac și, în consecință, să cumpere arme. Sudiștii au evitat blocada, pe un drum ocolit, cu ajutorul britanicilor din Bahamas. Acesta este momentul în care Insulele Bahamas capătă rangul de paradis al contrabandiștilor și al aventurierilor.

Insula Bali este o insulă mică din arhipelagul Indonezian, considerata cea mai frumoasă insulă a lumii și una dintre cele mai vizitate destinații din lume. Relieful din Bali este predominant muntos, cu vârfuri care ating peste 2000 de metri în cazul lanțului muntos din centrul insulei.

Semne ale existentei unor așezări umane pe insulă datează de mai bine de 3000 de ani. În Bali, transportul în comun este aproape inexistent. Localnicii se deplasează cu biciclete, scutere sau motociclete așa că daca nu aveți deja asigurat transportul puteți închiria una dintre mijloacele de transport de mai sus.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam