Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
02 August 2017 | 14:08
Cipru – combinaţia perfectă dintre istorie şi peisaje superbe
Cipru este o fermecătoare insulă din Marea Mediterană, despre care se spune că este locul în care s-a născut zeiţa Afrodita. Acest tărâm este un amestec rafinat de influenţe otomane, greceşti, persane, britanice şi ruse, fapt care explică istoria şi cultura fascinantă a Ciprului.
Larnaca este cel mai popular oraș din  Cipru și e principala stațiune turistică de pe insulă. Larnaca este foarte îndrăgită de turiștii străini pentru atmosfera relaxantă, serviciile ireproșabile și plaja perfectă. Un obiectiv turistic important în Larnaca este superba biserică Agios Lazaros.

Dacă ajungi în Cipru, trebuie numaidecât să vizitezi Mormintele Regilor – o necropolă uriașă din secolul IV, aflată în orașul Paphos. Aceste morminte sunt cioplite în piatră și decorate cu coloane. Deși se numește Mormintele Regilor, nu există nicio dovadă că vreun membru al familiei regale este înmormântat acolo .

Plaja Nissi este cea mai populară din Cipru și se află în stațiunea Ayia Napa. Are un nisip alb foarte fin, iar apa nu foarte adâncă și perfect curată face din plaja Nissi un loc ideal pentru bălăcit, fotografiat, windsurfing și paragliding.

Capitala Ciprului, Nicosia, este împărțită în două. Nicosia de Sud (Lefkosia) este parte a regiunii grecești a Ciprului, iar Nicosia de Nord (Lefkoșa) aparține părții turcești. Fiind situată pe râul Pedieos, Nicosia este despărțită de o Linie Verde, o zonă demilitarizată menținută de ONU. Orașul este un centru comercial, care produce textile, piele, ceramică, plastic etc.

 Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase destinații pe care ni le poate oferi insula Cipru, o republică cu oameni prietenoși, care își respectă și urmează tradițiile.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam