Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
28 Martie 2017 | 19:20
Curse avia directe spre Barcelona şi Berlin
Premieră pentru Republica Moldova. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală a deschis o bază operaţională la Chişinău. Cu această ocazie au fost lansate curse directe spre Barcelona şi Berlin. Zborurile spre noile destinaţii vor fi operate de două ori pe săptămână, relatează Mesager.
Noua bază inaugurată la Chişinău presupune o investiţie de 98 de milioane de dolari. „Deschiderea acestei baze este o apreciere foarte înaltă la ceea ce facem noi. Companiilor, partenerilor noştri, aceste investiţii le sunt interesante, le sunt comode şi de aceasta preferă să deschidă rute noi pe aeroportul nostru”, a declarat directorul companiei ce administrează Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan.

Reprezentantul companiei aeriene susţine că odată cu inaugurarea bazei operaționale la Aeroportul Internaţional Chişinău au fost create 36 de locuri de muncă. La fel şi membrii echipajelor, pentru cele șapte curse operate, sunt din Republica Moldova. Compania a lansat şi curse directe cu destinaţia Barcelona şi Berlin.

„Personalul va fi din Republica Moldova. Noi considerăm că acest lucru este foarte important pentru pasagerii noştri, pentru ca aceştia să poată comunica cu personalul la bord în limba lor maternă. Suntem o companie internaţională şi pentru noi este foarte important ca pasagerilor să li se ofere confortul necesar”, a menționat reprezentantului companiei aeriene, Tamara Vallois.

„Suntem foarte bucuroşi că aşa se creează noi punţi sau poduri între Republica Moldova şi alte regiuni ale Europeni. Noi suntem pentru consolidarea acestor poduri. Relaţiile economice, culturale sunt importante pentru noi”, a remarcat ambasadorul Ungariei la Chișinău, Matyas Szilagyi.

Cu această ocazie, reprezentanţii companiei l-au întâmpinat solemn pe pasagerul cu numărul 500 000.

Compania aeriană a început să efectueze zboruri low-cost în Republica Moldova din septembrie 2013.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam