Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
21 Martie 2018 | 09:35
Descoperă Parisul - oraşul luminilor, istoriei şi al romantismului
Despre Paris s-au făcut sute de filme, s-au scris mii de cărţi şi toate au avut aceeaşi concluzie – este cel mai frumos oraş din Europa şi este oraşul îndrăgostiţilor. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa” vă îndeamnă să exploraţi frumosul oraş, ideal pentru a petrece luna de miere, o vacanţă în doi sau pur şi simplu un concediu alături de cei dragi.
O escapada de două, trei zile este suficientă pentru a pleca încărcat cu aerul parizian prins din zbor pe bulevardele extrem de generoase şi spaţioase sau de la principalele obiective turistice. Pentru că această capitală se adresează oricărui tip de vizitator este important ca turiştii să opteze exact pentru vacanţa la care visează. Pot veni cu familia, la Disneyland, pot opta pentru o vacanta culturală traversând astfel palatele, muzeele şi castelele. Există şi varianta unui sejur de shopping în boutique-urile şi marile centrele comerciale sau o escapada romantică în doi în acest loc extrem de elegant.

Oraşul Paris este recunoscut în Europa ca cel al luminilor, iar această titulatură este menţinută cu mândrie de parizienii, care se uita cu admiraţie la strălucirea miliardelor de luminiţe, care dau strălucire oraşului. Capitala Franţei este un loc care ascunde istorie în adevăratul sens al cuvântului, care abundă în stil şi dă clasă întregii industrii a modei, este capitala eleganţei, iar locuitorii ştiu asta şi nu se feresc să împărtăşească din farmecul Parisului cu vizitatorii care trec în fiecare zi pragul acestui loc.

Parisul este capitala Franţei de mai bine de 1500 de ani şi a rămas astfel şi după ce Imperiul Franc a fost divizat. Turnul Eiffel, Arcul de Triumf si Bulevardul Champs Elysees sunt doar trei dintre cele mai importante locuri ce trebuie vizitate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam