Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
14 Noiembrie 2018 | 20:33
Drumeţii prin Codrii Moldovei, proiect pentru iubitorii de sport
Drumeţii prin Codrii Moldovei, în perioada rece a anului - un proiect destinat iubitorilor de mişcare în aer liber. În scurt timp aceştia vor avea posibilitatea să facă plimbări pe distanţe de 8 km, până la Izvorul lui Ştefan cel mare, sau de 16 km, până la mănăstirea Căpriana. Voluntarii vor fi însoţiţi de medici şi un ghid profesionist, care le va povesti istorii şi curiozităţi despre meleagurile Moldovei, relatează Moldova 1.
„Deci este un proiect important, un proiect de nivel naţional, poate chiar internaţional, pentru că majoritatea populaţiei din Republica Moldova ştie să se odihnească, să se relaxeze bine, măcar în zilele de odihnă, sâmbătă şi duminică”, a menționat rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi.
 
„Se vrea a fi un proiect în care companiile care au un grup mai mare de persoane sau familiile să vină să se plimbe în codri, să discute şi să uite de toate tehnologiile moderne”, a precizat directorul executiv al Centrului Cultural, Cristina Apartu.
 
La reîntoarcerea din Codri, voluntarii vor putea savura un prânz ecologic, care va costa 100 de lei. Aceştia vor fi asiguraţi gratuit cu încălţăminte comodă şi haine corespunzătoare, în caz de zăpadă. În timpul plimbării vor fi organizate şi diferite activităţi, printre care tiroliană cu obstacole, trageri cu arcul, şi va fi amenajat un mini-teren de golf.
 
„Proiectul prevede un şir de evenimente cu statutul Vatra, centrul de educaţie al sănătăţii. Având la bază cunoaşterea modului sănătos de viaţă, descoperirea codrilor, mişcarea în aer liber, cunoaşterea celor cinci componente esenţiale ale sănătăţii”, a declarat managerul proiectului, Viorica Moraru.
 
Proiectul va fi lansat în data de 19 noiembrie.
 
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam