Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
09 Ianuarie 2016 | 17:20
După sărbători, cererea pentru vacanţe la munte a crescut semnificativ
Moldovenii care nu şi-au permis să meargă la ski de Crăciun sau de Revelion o pot face acum. Şi asta deoarece după sărbători, preţurile pentru un sejur la munte au scăzut cu până la 20% faţă de acum o săptămână. Cei care şi-au făcut însă rezervări din timp au parte de o reducere şi mai mare. Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că şi cererea a crescut considerabil în aceste zile, relatează Moldova 1.
O familie va pleca peste două săptămâni la ski în Munţii Alpi din Italia. Deoarece au rezervat biletele din timp, cei doi soţi au reuşit să economisească 30 la sută din preţul sejurului. „Am redus din cheltuieli, deoarece ne-am programat din timp vacanţa. Dacă am fi plecat de Crăciun sau Revelion, ne-ar fi costat mult mai scump, de aceea am lăsat pe mai târziu”, a spus bărbatul.

Reprezentanţii agenţiilor de turism afirmă că, după sărbători, cererea pentru vacanţe la munte a crescut semnificativ.

În această perioadă, cei mai mulţi moldoveni preferă să se odihnească la munte în România, Bulgaria şi Ucraina.

Majoritatea oamenilor care îşi permit să plece în vacanţe peste hotare, pleacă vara la mare, iar iarna - la munte.

Anul trecut, prin intermediul agenţiilor de turism au plecat la odihnă peste hotare în jur de 170 de mii de moldoveni, cu 7 la sută mai mulţi decât în 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam