Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
31 Mai 2017 | 15:52
Festivalul Turistic „Duminica Mare” revine cu o nouă ediţie
Cauţi o evadare în week-end? Vino la Domulgeni, raionul Floreşti, pentru a petrece cea mai importantă duminică din an, Duminica Mare, marcată în acest an la 4 iunie, cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Turistic „Duminica Mare”. Cântec, dans, voie bună, concursuri pentru toate vârstele şi toate gusturile - de toate acestea, dar şi de alte surprize vor avea parte vizitatorii Festivalului. Care este noutatea ediţiei din acest an, aflăm de la preşedinta Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural „ANTREC Moldova”, Svetlana Lazăr, invitata emisiunii „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune Moldova 1.
Ajuns la cea de-a șaptea ediției, de Duminica Mare, marcată în acest an la 4 iunie, organizatorii Festivalului Turistic „Duminica Mare” promit voie bună și distracție pe măsură.  

„Spectacolul etno-folcloric care nu durează practic mai mult de două ore, va oferit de colectivele model ale raionului Florești, fiecare dintre ele fiind axate pe tema ritualelor de la Paști până la Rusalii, or Festivalul Turistic este axat, în general, pe promovarea tradițiilor atât etno-folclorice cât și meșteșugărești”, a declarat Svetlana Lazăr.

Potrivit ei, Festivalul din acest an vine și cu o surpriză din partea Direcției Cultură din raionul Florești, care va prezenta, în premieră, un spectacol integral, axat pe o istorie a unei povești a doi tineri. „Foarte multe personaje cunoscute din poveștile noastre vor apărea în acest spectacol într-o formulă absolut neobișnuită”,a mai menționat Svetlana Lazăr.

Totodată, potrivit ei, un grup de elevi-voluntari de la un liceu din capitală, vor organiza distracții, animații și alte ocupații interesante pentru toți copiii care vor alege să participe la eveniment.

Concurs al mahalalelor, concurs pentru copii, fetițe și băieți isteți, dar și expoziții de covoare ale basarabenilor din regiune - toate acestea sunt doar câteva dintre surprizele evenimentului, dezvăluite în platoul de la „Bună Dimineața” de către Svetlana Lazăr.

La eveniment sunt așteptați peste o mie de persoane. Intrarea și degustarea bucatelor tradiționale, pregătite de către gospodinele din Domulgeni vor fi gratuite.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam