Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
03 August 2017 | 15:42
În atenţia moldovenilor care intenţionează să plece în Spania
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) anunţă cetăţenii din Republica care intenţionează să călătorească sau să tranziteze Spania prin Aeroportul „El Prat” din oraşul Barcelona, că angajaţii acestuia vor intra de mâine, 4 august, în grevă parţială.
Astfel, potrivit MAEIE, din 4 august şi ulterior pe parcursul lunii, angajaţii pentru controlul de securitate ai acestui aeroport încep o grevă parţială, între orele  05:30 – 06:30; 10:30 – 11:30; 16:30 – 17:30 și 18:30 -19:30, în zilele de vineri, duminică şi luni.

 Potrivit conducerii companiei, de la mijlocul lunii august greva se va extinde pe tot parcursul zilei pentru o perioadă nedeterminată. Se presupune că, greva va perturba considerabil activitatea Aeroportului „El Prat”. Astfel se pot înregistra cozi mari în aeroport, reţineri sau suprapunere de zboruri, pierderi ale bagajelor.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii Republicii Moldova se pot adresa la Centrul de Apel al MAEIE la nr de telefon.: +373 22 788 722 sau la Misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Madrid la telefonul de urgenţă: + 34 664 598 545.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam