Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
10 Iunie 2017 | 14:59
Informaţie utilă pentru conducătorii auto
În perioada de vară mulţi dintre cetăţeni pleacă peste hotare fie la odihnă, fie la muncă sau în scopuri personale. Astfel, numărul persoanelor care traversează frontiera este în creştere.
În acest context, reprezentanții Ambasadei României vin cu recomandări privind traversarea frontierei moldo-române în perioada sezonului estival. Mai mult, Ambasada României în Republica Moldova a elaborat o aplicaţie on-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei, care poate fi găsită pe site-ul www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

De asemenea, angajaţii Ambasadei române recomandă ca persoanele care îşi propun să traverseze graniţele, să posede tot setul de documente în regulă şi să folosească pentru tranzitarea frontierei toate punctele de trecere, pentru a preveni creșterea timpilor de așteptare.

Punctele de trecere a frontierei dintre Republica Moldova și România sunt următoarele: Lipcani – Rădăuți Prut (rutier); Costești – Stânca (rutier); Sculeni – Sculeni (rutier); Ungheni – Ungheni (feroviar); Leușeni – Albița (rutier); Cahul – Oancea (rutier); Giurgiulești – Galați (rutier).
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam