Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
10 Aprilie 2017 | 11:40
Insula Lefkada – un paradis în inima Mării Ionice
Lefkada este a patra insulă ca dimensiune din Marea Ionică. Aici veţi găsi peisaje superbe, apa mării de culoare azurie, oameni primitori, sate de munte cu străduţe înguste, restaurante şi taverne cu preparate delicioase. Toate aceste elemente fac din insula Lefkada o destinaţie de vacanţă ideală.
Majoritatea suprafeței insulei este acoperită cu păduri de conifere, iar drumurile înguste din centrul insulei lasă impresia că ai fi mai degrabă la munte, decât la mare. Totuși, Lefkada își copleșește vizitatorii cu exoticitatea plajelor, ce amintesc mai mult de plajele scăldate de apele oceanelor. Clima este mediteraneană, cu puțini nori și soare strălucitor, care atrage anual milioane de turiști. În timpul verii temperaturile ajung la peste 30 de grade și 27 de grade în apă, iar în timpul iernii vremea este blândă, cu ploi frecvente și foarte rar cu ninsori.

Cel mai mare oraș și capitala insulei este Lefkada, situată în nord-est, pe malul unui port natural. Aici, în cea mai mare marină din Marea Mediterană, puteți admira peisajul superb, mereu schimbător, pictat de iahturi și catamarane. O destinație turistică în sine, orașul Lefkada ademenește turiștii în numeroasele taverne autentic grecești și în magazinele de suveniruri.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam