Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
04 Iunie 2014 | 13:10
Lublin - un important centru cultural, economic şi militar al Poloniei
Cel de-al 9-lea oraş după mărime din Polonia, Lublin este capitala voievodatului cu acelaşi nume. Lublin a fost creat încă în Evul Mediu, primele aşezări din zonă datând încă din secolul al IV-lea.
Din cauza așezării sale, orașul a suferit de multe ori invazii și atacuri din partea tătarilor și lituanienilor, dar de fiecare dată a fost reconstruit. Și-a primit statul de oraș în 1317 și până în secolul al XVI-lea a avut o dezvoltare vertiginoasă.

Lublin mai este și un centru științific de cercetare și are o fabrică de automobile. Află mai multe despre acest oraș frumos din materialul pregăti de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam