Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
25 Martie 2017 | 08:00
Mănăstirea Agapia - locul de reculegere şi credinţă al românilor
Loc de reculegere, rugăciune şi pomenire, Mănăstirea Agapia, una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, reprezintă simbolul identităţii spirituale a localnicilor reflectând, totodată, viaţa, cultura şi tradiţia acestor locuri.
Situată pe valea pârâului Agapia, la o distanță de nouă kilometri de orașul Târgu Neamț, cei care aleg să viziteze Mănăstirea Agapia se vor bucura de priveliști speciale, descoperind, totodată, un peisaj montan de o frumusețe rară.
 
Despre frumusețea locurilor din preajmă, dar și despre unicitatea lăcașului sfânt, a vorbit și prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, aflat într-o vizită oficială în România la 23 martie.
 
„Am rămas uimit de locul pitoresc unde este amplasată Mănăstirea Agapia. Dacă nu veneam aici, vizita era incompletă”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip, citat de Radio Moldova Actualități.
 
„Este o mănăstire simbol atât pentru Moldova de dincoace de Prut, cât și pentru cea de dincolo de Prut. Închinătorii credincioși vin în primul rând pentru rugăciune, apoi, cei care sunt de prin împrejurimi, mai vin poate și pentru o plimbare, pentru a se relaxa. În special, credincioșii vin pentru icoana Maicii Domnului, icoană făcătoare de minuni, din secolul al IV-lea. Totodată, mănăstirea este vizitată pentru picturile lui Nicolae Grocorescu, pentru că Agapia este singura biserică pictată integral de către Grigorescu”, a declarat pentru Radio Moldova Actualități, maica Isidora.
 
Mănăstirea Agapia este amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de trei kilometri de satul Agapia (județul Neamț). Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având circa 300 de maici.  Mănăstirea a fost construită între anii 1641-1643. Arhitectura bisericii nu are un stil specific, ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam