Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
25 August 2017 | 15:41
Moldova - pe locul 5 în lume cu cea mai rapidă creştere a numărului de călători
Potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Turismului pentru 2016, Republica Moldova s-a clasat pe locul cinci în lume cu cea mai rapidă creştere a numărului de călători în scop turistic - 28,6%, informează Agenţia Turismului.
Potrivit datelor statistice, în anul 2016, în jur de 121 de mii de turiști au ales Republica Moldova ca și destinație de petrecere a vacanțelor, comparativ cu 94 de mii de oameni în anul 2015. 

Republica Moldova se face remarcată prin varietatea potenţialului turistic natural şi antropic, natura splendidă și prin obiectivele sale turistice impresionante printre care este Orheiul Vechi - un complex monahal rupestru, care datează de mai bine de 2000 de ani, capitala - orașul Chișinău, cu bulevardele sale verzi și vinăriile subterane.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam