Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
27 Mai 2017 | 14:23
Moldova - tot mai atractivă pentru turiştii străini
Moldova este tot mai atractivă pentru turiştii străini. Cel puţin aşa arată datele Biroului Naţional de Statistică pentru primele trei luni ale acestui an. Potrivit statisticilor, de serviciile turistice interne s-au folosit aproximativ şapte mii de turişti, ceea ce reprezintă o creştere cu peste 20 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. Şi moldovenii s-au activizat în călătoriile prin ţară, statistica arătând în acest sens o creştere de 30 la sută, relatează Moldova 1.
Orheiul Vechi, mănăstirile, dar şi vinăriile - sunt cele mai atractive destinaţii pentru turiştii străini care vizitează Moldova.

Potrivit specialiştilor din domeniu, interesul sporit faţă de atracţiile turistice din Republica Moldova se explică nu doar prin preţurile accesibile, dar şi prin campaniile de promovare desfăşurate peste hotarele ţării.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, în ultima perioadă a sporit nu doar numărului turiştilor de peste hotare, dar şi moldovenii optează mai mult pentru călătoriile prin ţară.

Totuşi, unor moldoveni preţurile pentru călătorii li se par prea mari în comparaţie cu salariile din Moldova.

Potrivit datelor agenţiilor de turism, preţul unui tur prin Moldova variază între 100 şi 200 de lei pentru cetăţenii de aici, iar turiştii străini trebuie să achite în medie 100 de euro.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam