Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
29 Ianuarie 2018 | 14:01
Moldovenii, pe locul întâi într-un clasament al cetăţenilor străini ce vizitează cel mai des Ucraina
Cetăţenii străini care au vizitat cel mai des Ucraina în cursul anului 2017 au fost din Republica Moldova (4,5 milioane), din Belarus (2,7 milioane) şi din Rusia (1,5 milioane) - se arată într-un clasament realizat de Serviciul de Frontieră de la Kiev, citat de Radio România Actualităţi.
Pe locurile patru şi cinci se află cetăţenii din Polonia (1,1 milioane) și din Ungaria (1,06 milioane), iar pe locurile şase şi şapte sunt cei din România (790 de mii) și din Slovacia (366 mii).

Clasamentul celor zece ţări care furnizează turişti pentru Ucraina este închis de Turcia (304 mii), Israel (248 mii) și Germania (202 mii).
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam