Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
20 Martie 2017 | 13:13
Movila Măgurii – un adevărat punct de atracţie turistică din ţară
Al doilea cel mai înalt deal din Moldova, Movila Măgurii, ar putea deveni, în scurt timp, un adevărat punct de atracţie turistică din ţară. Cel puţin acest lucru îşi doresc localnicii, care şi-au propus să găsească investiţiile necesare în acest sens, relatează Moldova 1.
Movila Măgura se evidenţiază printr-o înălţime falnică, de pe al cărei vârf se deschide o panoramă pe o rază de 40 de kilometri. Dealul este situat la hotarele raioanelor Ungheni, Făleşti şi Sângerei.

Priveliştea de pe vârful dealului îţi taie respiraţia, iar cu cât urci mai sus, tabloul este şi mai impresionat, în zare fiind văzute sătucurile aşezate la zeci de kilometri distanţă.

Movila Măgura este şi locul unde în ultimii ani autorităţile din regiune organizează un Festival pentru a promova tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti, ca o primă încercare de a atrage turişti în această zonă.

Movila Măgura este a doua după înălţime în Republica Moldova, după dealul Bălăneştiului.
 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam