Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
13 Iulie 2017 | 17:25
Muntenegru - destinaţia ideală pentru o vacanţă de neuitat
Frumuseţea Muntenegrului se descoperă dincolo de fermecătorul Golf Kotor sau de Coasta Adriaticii, presărată cu plaje. Daca alegeţi aceasta destinaţie, se recomandă că alături de costumul de baie să puneţi în bagaj o pereche de bocanci pentru explorarea naturii din interiorul ţării. În ajutorul turiştilor vine o infrastructură îmbunătăţită şi o nouă reţea de poteci şi trasee de ciclism.
Muntenegru reprezintă una dintre comorile turistice ale Europei. Într-o singură zi, în Muntenegru reuşiţi să savuraţi o cafea pe plajele de pe Riviera Budva, să luaţi prânzul în timp ce ascultaţi trilurile păsărilor de pe marginea lacului Skadar şi să cinaţi la un foc de tabără pe pantele muntelui Durmitor.

Marea Albastră, cu plajele nesfârşite, râurile limpezi şi masivele muntoase, fac din Muntenegru destinaţia ideală pentru o vacanţă de neuitat. Ţara dispune de multe zile cu soare pe timpul verii şi o cantitate mare de zăpadă pe timp de iarnă. Astfel, vă puteţi petrece vacanţa aici, indiferent de anotimp.
Arhitectura localităţilor este bogată. Diverse perioade şi-au pus amprenta în stilul dezvoltării oraşelor. Graţie numeroaselor evenimente şi festivaluri tradiţionale, turiştii au ocazia să afle mai multe despre tradiţiile şi obiceiurile locurilor.

În ultimii ani, Muntenegru a intrat în pas cu modernitatea şi oferă facilităţi pentru sporturi extreme. Restaurantele din Muntenegru nu îşi propun să concureze cu restaurantele de lux occidentale, ci să ofere o atmosferă ospitalieră şi bucate tradiţionale. De obicei, este interzis accesul în pantaloni scurţi în clădirile publice, iar în mănăstirile sârbe ortodoxe trebuie să purtaţi haine modeste.

Datorită frumuseţii locurilor şi accesibilităţii preţurilor, Muntenegru a fost inclus în topul celor mai bune destinaţii turistice.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam