Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
22 Martie 2017 | 15:39
Nisa – perla Rivierei Franceze
Nisa este al cincilea oraş ca mărime din Franţa, poziţionat în sud-estul ţării, pe coasta Mării Mediterane. În capitala Coastei de Azur ajung zilnic turişti dornici de soare şi plajă. Este, în acelaşi timp şi o staţiune balneară cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.
Printre principalele obiective turistice se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte (situat în Palatul Koțebu), palatul-muzeu Massena (sec. XVIII-XIX), orașul vechi cu palatul-muzeu Lascaris (sec.XVII) și catedrala Sainte Reparate (sec. XVII), grădina și ruinele castelului (sec. XI-XVII), ruinele orașului roman Cimenelum (inclusiv amfiteatrul roman din sec. I-II), mănăstirea franciscană din Cimiez (sec. XIII-XVII) cu un superb rozariu, grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa, teatrul de operă (sec. XIX), catedrala ortodoxă rusă (sec.XIX).

Capitala faimoasei Riviere Franceze, Cote d'Azur și în egală măsură a celor dependenți de soare, mare, istorie, distracție, Nisa nu este doar o destinație turistică, ci de-a dreptul o escală în "Țara bunului gust și a vacanței perfecte", unde odată ajunși, ne dorim ca timpul să stea în loc, iar șarmul nopților mediteraneene ne face să uităm de toate grijile.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam