Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
08 Noiembrie 2017 | 09:20
Noua Zeelandă - ţara vârfurilor de munte înzăpezite şi a plajelor interminabile
Noua Zeelandă este ţara vârfurilor de munte înzăpezite, a plajelor interminabile şi a coastelor stâncoase, a pajiştilor verzi ca smaraldul şi a fiordurilor sălbatice, fiind un colţ de rai pentru cei care caută linişte şi relaxare. Munţi, plaje, păduri tropicale luxuriante, gheţari, fiorduri şi vulcani activi – toate se găsesc într-un singur loc: Noua Zeelandă, una din cele mai apreciate destinaţii turistice din lume.
Noua Zeelandă este locul perfect pentru o vacanță exotică, plină de atracții turistice pentru toate gusturile. Această țară, care pare desprinsă din paradis, le oferă vizitatorilor tot ce și-ar putea dori: parcuri naturale extraordinare cu vulcani, munți și lacuri, plaje cu nisip auriu, orașe pline de viață și o mulțime de alte surprize, este un rai pentru cei care caută linişte şi relaxare.Printre cele mai populare atracții turistice din Noua Zeelandă se numără Parcul Național Fiordland, un loc unde frumusețea naturii este nemărginită: cascade, păduri tropicale, lacuri în culori strălucitoare, munți și nu numai.O altă atracție turistică este și Bay of Islands, ce cuprinde nu mai puțin de 144 de insule, fiind o destinație exotică perfectă pentru plimbări cu barca sau cu caiacul. În zonă pot fi văzuți pinguini, delfini, balene și alte animale pe care o să ai ocazia să le admiri chiar în habitatul lor natural.

Noua Zeelandă este destinația perfectă și pentru cei care nu sunt pregătiți să renunțe cu totul la beneficiile vieții urbane. Astfel, o destinație turistică excelentă din Noua Zeelandă este Wellington, capitala țării.Un alt oraș spectaculos este Queenstown, considerat orașul aventurilor din Noua Zeelandă.
Printre minunile naturale din Noua Zeelandă se numără și Parcul Național Abel Tasman.Noua Zeelandă este patria unui mozaic cultural cu influenţe majore britanice, irlandeze, americane sau scoţiene şi sădite în mijlocul comunităţii maori, dar şi asiatice, fie că este vorba de estul, centrul sau vestul Asiei. Multitudinea identităţilor culturale se observă în festivităţile organizate pentru a le celebra.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam