Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
16 Noiembrie 2017 | 09:24
Numărul de turişti cazaţi în structurile de cazare din Moldova este în creştere
În perioada ianuarie-septembrie 2017, structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 269 de mii de turişti, din care peste 106 mii de turişti străini, ceea ce reprezintă 39,6% din total şi peste 162 de mii de turişti moldoveni - 60,4%, informează Agenţia Turismului a Republicii Moldova.
Potrivit datelor statistice oferite de BNS, comparativ cu perioada similară a anului 2016, numărul de turişti cazaţi la structurile de primire turistică colective s-a majorat cu 10%.

Acest fapt s-a produs pe seama creşterii numărului de turiști cazați la cămine pentru vizitatori (+31,1%), hoteluri și moteluri (+15,6%), structuri de odihnă (+10,9%), tabere de vacanță pentru elevi (+7,8%).

Totodată, s-a redus numărul de turiști cazați la pensiuni turistice şi agroturistice (-7,4%) și  structuri de întremare (-4,9%).

Cei mai mulți turiști străini ce s-au cazat la structurile de  primire turistică colective a fost din România (23,8%), Ucraina (12,3%), Federaţia Rusă (8,8%), Statele Unite ale Americii (7,6%) și alte state. Iar cei mai puțini au fost din Belarus și Suedia (câte 0,8%).
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam