Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
04 Martie 2017 | 13:41
Odihna la mare, mai scumpă în acest an
Odihna la mare va fi mai scumpă în acest an. Unii reprezentanţi ai companiilor de turism spun că preţul biletelor de odihnă în Turcia a crescut cu până la 40 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb, cei care vor dori să călătorească în Egipt se pot bucura de preţuri mult mai mici, relatează Moldova 1.
Agenţii din turism susţin că anul acesta moldovenii vor plăti mai scump pentru vacanţa de vară din Turcia din cauză că reprezentanţii hotelelor au majorat preţurile biletelor de odihnă. „Persoanele care iubesc această destinaţie nu renunţă nici într-un mod la serviciile turcilor, pentru că sunt unele dintre cele mai bune şi îşi fac rezervările acum. Deja mai târziu, preţurile cu siguranţă se vor mări”, spune Mariana Grajdeanu, managerul unei agenţii de turism.

Totuşi, unii reprezentanţi ai companiilor de turism susţin că deocamdată este prematur de vorbit că preţurile în Turcia se vor menţine mari până în vară. „Preţurile nu depind doar de piaţa moldovenească, dar depind de piaţa europeană, depinde ce alegeri vor face Germania, Rusia, Anglia, Bulgaria. După cum observ, aceste ţări se orientează spre alte destinaţii”, a menţionat Grigore Cirva, reprezentant în cadrul unei agenţii de turism.

O noutate bună pentru turiştii moldoveni este că vacanţa în Egipt într-un hotel de cinci stele este foarte accesibilă ca preţ. 

Cea mai populară destinaţie rămâne şi în acest an Grecia. Pentru şapte nopţi, într-un hotel de trei stele, o persoană va trebui să achite între 120 şi 1000 de euro. Un sejur de şapte nopţi în Turcia costă între 350 şi 1000 de euro, cu totul inclus, aproape dublu faţă de anul trecut. Cei care optează pentru Bulgaria - preţul pentru şapte nopţi începe de la 80 de euro. Cel mai ieftin sejur în Muntenegru este de 290 de euro. Moldovenii care vor alege Egiptul, vor trebui să plătească 250 de euro pentru o vacanţă de şapte zile cu totul inclus. 

Cei care doresc să se odihnească în această vară la mare trebuie să se grăbească. Până la sfârşitul lunii martie, agenţiile de turism oferă reduceri de până la 40 la sută celor care fac rezervări din timp.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam