Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
08 Martie 2018 | 11:56
Oferta turistică a Moldovei, prezentată la o expoziţie din Berlin
Oferta turistică a Republicii Moldova este prezentată la cea mai prestigioasă expoziţie de turism din lume „ITB 2018, ce se desfăşoară la Berlin (Germania). Vizitatorii standului de ţară sunt îndemnaţi să se aventureze într-o călătorie virtuală prin Moldova, pentru a descoperi cele mai mari galerii subterane din lume, cea mai mare colecţie de vinuri sau pur şi simplu să savureze un workshop culinar la o vinărie.
Prima platformă de realitate virtuală 360 de grade scoate în prim plan potențialul turismului vinicol din țara noastră, iar evenimentul de lansare s-a încheiat cu o degustare de vinuri. 
 
O altă premieră, bifată de Moldova, este suprafața standul național turistic de 65 de metri pătrați, cea mai mare din istoria participării țării noastre la expoziția de turism. În cele cinci zile, cât va dura expoziția, delegaţia din Moldova va promova ospitalitatea moldovenilor, prin campania #BeOurGuest, în special activitatea „Adoptă un turist”, ce oferă turiștilor oportunitatea de a trăi experiențe autentice și de a descoperi cultura și tradițiile Moldovei.
 
Republica Moldova participă la ITB 2018 în perioada 7-11 martie, în comun cu nouă agenții de turism și cinci vinării. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam