Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
31 Decembrie 2014 | 14:24
Pensiunile montane, în topul preferinţelor moldovenilor de Revelion
Pensiunile din România şi Egipt rămân cele mai solicitate destinaţii, pe care le aleg moldovenii pentru a-şi petrece noaptea dintre ani. Pentru cei mai mulţi conaţionali închirierea unei cabane la munte, cercul de rude şi prieteni este varianta perfectă, notează Mesager.
„Un sejur la Predeal costă 156 de euro. Preţul  include transportul dus-întors, micul dejun, dar şi excursii prin Braşov, castelul Bran, la Sinaia, castelele Peleş şi Pelişor. În top sunt şi stațiunile balneare din România. La Sovata, tratamentul şi cazarea la un hotel cu 2 stele pentru opt zile costă 172 de euro”, este oferta unei agenții de turism.

Sunt şi moldoveni care preferă destinaţii exotice pentru un Revelion de vis, numărul acestora fiind, însă, mai mic. Egiptul este destinaţia cea mai accesibilă pentru persoanele cu venituri medii, iar Emiratele Arabe pentru cei ce-şi permit o călătorie mai luxoasă, au mai explicat reprezentanții agenției de turism.

„Un sejur de opt zile în Egipt, inclusiv drumul, costă 398 de euro. Să vezi Emiratele Arabe costă mai scump, 1290 de dolari, cu excursii prin locurile exotice şi mall-urile din Dubai”, e explicat Mariei Alexeeva.

Cei care au decis să rămână acasă şi să se oprească în cabanele din țară, vor trebui să achite pentru o persoană de la 800 la două mii de lei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam