Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
14 August 2017 | 15:57
Pericol pentru sănătate pe litoralul din Turcia
Autorităţile din Turcia au ordonat dezinfectarea plajelor şi a piscinelor din staţiunile turistice de pe litoral, din cauza unui virus periculos, mai ales pentru copii. Primele plângeri au apărut cu câteva săptămâni în urmă, însă autorităţile turce au negat că virusul ar exista, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la protv.md.
Toate plajele, ştrandurile şi locurile publice sunt dezinfectate în aceste zile. Ar fi vorba despre virusul coxsackie, care poate afecta persoane de orice vârstă, dar în special copii.

Virusul se manifestă prin erupţii pe tot corpul, febră, diaree şi ameţeli. Acesta afectează tractul gastrointestinal şi se transmite rapid. Deocamdată, nu există vaccin pentru acest virus. Medicii susţin că foarte rar virusul provoacă complicaţii.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam