Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
30 Iunie 2016 | 18:40
Recentele evenimente nu i-au determinat pe moldoveni să renunţe la călătoriile în Turcia
În pofida nivelului ridicat de alertă teroristă în Turcia, moldovenii continuă să călătorească în această ţară. Cursele avia spre Istanbul şi Antalya circulă în regim normal. Mai mult, agenţiile de turism sunt suprasolicitate de cetăţeni, dornici să-şi petreacă vacanţa în Turcia, relatează Mesager.
Aglomeraţie şi cozi interminabile pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Nicio cursă cu destinaţia Antalya sau Istanbul nu a fost anulată în ultimele zile. Totuşi, unii pasageri au anumite temeri atunci când vine vorba de o călătorie în această ţară.

Chiar dacă atmosfera din ţara musulmană este una neliniştită, solicitările pentru Turcia au crescut în sezonul curent cu 30 la sută. Reprezentanţii agenţiilor de turism afirmă că recentele evenimente nu i-au determinat pe moldoveni să renunţe la călătorii în această ţară.

Anul trecut, prin intermediul agenţiilor de turism din ţară, peste hotare au plecat, în scopuri turistice, aproximativ 190 de mii de moldoveni. Potrivit datelor oficiale, 37% din aceştia au ales Turcia drept ţară de destinaţie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam