Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
16 Aprilie 2017 | 11:45
Recomandări pentru destinaţiile turistice din Moldova
Republica Moldova oferă mai multe oferte atât pentru turiştii din ţară, cât şi pentru cei străini. Elena Scobioală, ghid de turism, vine cu unele recomandări în acest sens, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Aş recomanda excursii la cramele vitivinicole. Întreprinderile vitivinicole oferă posibilitatea tuturor de a intra în crame fără un efort financiar deosebit. De asemenea, îndemn turiştii să meargă cât mai mult prin ţară. Să meargă la Rezervaţia Pădurea Domnească, unde există posibilităţi de cazare, excursii. Mergeţi şi la Rezervaţia Plaiul Fagului, Prutul de Jos, Rezervaţia Codrii. Totodată, îndemn turiştii să fac drumeţii”, a declarat Elena Scobioală.

Elena Scobioală a mai menţionat că în Republica Moldova există suficiente pensiuni agroturistice care oferă spaţiu de cazare, au şi un anumit program de agrement, excursii cu barca, excursii în rezervaţiile pe teritoriul cărora sunt amplasate aceste pensiuni, posibilitatea de a învăţa anumite meşteşuguri.

„Avem şi mănăstiri ce merită a fi vizitate, mănăstirile de malul râului Nistru sau Răut, mănăstiri medievale care ne vorbesc despre istoria neamului, dar şi mănăstiri mai noi, de prin secolul XIX-XX, care de asemenea sunt recomandate pentru cei interesaţi de turismul religios şi de pelerinaj”, afirmă ghidul de turism.

Potrivit ei, turiştii străini sunt interesaţi de turismul vitivinicol şi de turismul rural şi de regiunea transnistreană. „Turiştii străini deja sunt familiarizaţi cu cramele, cu oraşele subterane prin care suntem vestiţi, pentru că avem vinării cunoscute la nivel internaţional. Viaţa de la ţară şi felul cum trăiesc oamenii reprezintă la fel pentru străini un interes deosebit, iar regiunea transnistreană o prezintă ca o evadare în Uniunea Sovietică”, a specificat Elena Scobioală.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam