Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
31 Octombrie 2018 | 10:01
Şase trasee turistice au fost create în Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi
Şase trasee turistice, cu o lungime de la patru la 23 de km, care cuprind patru localităţi din zona Rezervaţiei cultural-naturale Orheiul Vechi, au fost create pentru turiştii pedeştri şi ciclişti. Traseele oferă posibilitatea observării a peste 100 de specii de păsări. Trei dintre trasee se află în defileul râului Răut, unul în lunca râului şi două în păduri, transmite IPN.
Reprezentanta Mișcării Ecologiste din Moldova, Elena Scobioală, a spus, în cadrul ceremoniei de inaugurare, că traseele traversează localitățile Trebujeni, Piatra, Morovaia și Furceni. Vizitatorii sunt îndemnați să le parcurgă și să observe păsările din luncă, pădurile, apele, satele și câmpurile agricole ale Rezervației. Pe trasee sunt numeroase obiective turistice și pensiuni, care oferă vizitatorilor posibilitatea familiarizării cu potențialul natural, cultural și gastronomic al Rezervației. De-a lungul traseelor au fost instalate panouri informative, cu hărțile itinerarelor.

„La Orheiul Vechi avem o diversitate mare de peisaje care, în ansamblu, creează un areal unic. Trebuie să protejăm și să conservăm acest peisaj”, a spus Elena Scobioală.

Potrivit lui Sergiu Popescu, directorul Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”, crearea celor șase trasee permite valorificarea patrimoniului turistic, cultural și național al zonei. „De rezultatul acestui proiect vor beneficia atât vizitatorii Rezervației, care pot fi cetățeni ai Republicii Moldova și străini. Toți vor putea admira peisajul natural al Orheiului Vechi”, a spus Sergiu Popescu.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a spus că „pe lângă acele monumente istorice, pe lângă acele peisaje naturale pe care le avem, trebuie să dezvoltăm o multitudine de evenimente și o multitudine de activități care să pună în valoare atât cadrul natural, cât și cadrul istorico-cultural”.

Harta traseelor turistice poate fi consultată la intrările în arealul Rezervației cultural-naturală Orheiul Vechi. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Anastasia Sărătură este o tănără care de la o chelneriţă într-un restaurant din Dubai a ajuns să fie un somelier bine cotat la nivel internaţional. După o carieră şi o experienţă excepţională în Emiratele Arabe Unite, Anastasia a hotărât să revină acasă şi să se afirme în rândul cunoscătorilor de vinuri. Istoria ei o puteţi afla duminică, 18 noiembrie, din emisiunea „Moldovenii de pretutindeni”.
Radio Moldova
Cu ocazia unui an de activitate ambasadorul Extraordinar şi Plenioptenţiar al Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici a oferit un interviu pentru emisiunea „Obiectiv Europa. Experienţa Integerării”, de la Radio Moldova, moderată de Anatol Caciuc.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam