Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
31 Octombrie 2018 | 10:01
Şase trasee turistice au fost create în Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi
Şase trasee turistice, cu o lungime de la patru la 23 de km, care cuprind patru localităţi din zona Rezervaţiei cultural-naturale Orheiul Vechi, au fost create pentru turiştii pedeştri şi ciclişti. Traseele oferă posibilitatea observării a peste 100 de specii de păsări. Trei dintre trasee se află în defileul râului Răut, unul în lunca râului şi două în păduri, transmite IPN.
Reprezentanta Mișcării Ecologiste din Moldova, Elena Scobioală, a spus, în cadrul ceremoniei de inaugurare, că traseele traversează localitățile Trebujeni, Piatra, Morovaia și Furceni. Vizitatorii sunt îndemnați să le parcurgă și să observe păsările din luncă, pădurile, apele, satele și câmpurile agricole ale Rezervației. Pe trasee sunt numeroase obiective turistice și pensiuni, care oferă vizitatorilor posibilitatea familiarizării cu potențialul natural, cultural și gastronomic al Rezervației. De-a lungul traseelor au fost instalate panouri informative, cu hărțile itinerarelor.

„La Orheiul Vechi avem o diversitate mare de peisaje care, în ansamblu, creează un areal unic. Trebuie să protejăm și să conservăm acest peisaj”, a spus Elena Scobioală.

Potrivit lui Sergiu Popescu, directorul Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”, crearea celor șase trasee permite valorificarea patrimoniului turistic, cultural și național al zonei. „De rezultatul acestui proiect vor beneficia atât vizitatorii Rezervației, care pot fi cetățeni ai Republicii Moldova și străini. Toți vor putea admira peisajul natural al Orheiului Vechi”, a spus Sergiu Popescu.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a spus că „pe lângă acele monumente istorice, pe lângă acele peisaje naturale pe care le avem, trebuie să dezvoltăm o multitudine de evenimente și o multitudine de activități care să pună în valoare atât cadrul natural, cât și cadrul istorico-cultural”.

Harta traseelor turistice poate fi consultată la intrările în arealul Rezervației cultural-naturală Orheiul Vechi. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Piesele muzicale compuse de Adrian Beldiman au răsunat live în această seară în Studioul Mare al Casei Radio. „15 paşi de lumină” - 15 ani de activitate componistică – acesta este genericul seratei de creaţie. Evenimentul a fost difuzat în direct de Radio Moldova la o nouă ediţie a Radioabonamentului „Prietenii muzicii”. Concertul a fost prezentat de Victor Stahi, artist al poporului.
Radio Moldova
Realizările pe parcursul unui an de mandat, în calitate de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, dar şi priorităţile diplomaţiei moldoveneşti pentru anul 2019 au fost reperele interviului oferit de Tudor Ulianovschi jurnalistului Anatol Caciuc. Interviul îl puteţi audia în în cadrul ediţiei de sâmbătă, 19 ianuarie, a emisiunii „Obiectiv Europa” de la Radio Moldova.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam