Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
03 Aprilie 2017 | 15:52
Sofia – oraşul care-i fascinează chiar şi pe cei mai pretenţioşi turişti
Sofia este cel mai mare oraş al Bulgariei, având o tradiţie milenară. Cu puţin sub un milion de locuitori, Sofia este oraşul cu mai multe faţete din vestul Bulgariei. În afara monumentelor istorice şi a locurilor romantice cu cafenele primitoare, oferă bulevarde animate şi, nu în ultimul rând, somptuozităţi arhitectonice de pe vremea regimului comunist. Sofia a fost, încă din vremurile trecute, un punct nodal pe drumurile comercianţilor europeni, iar această poziţie şi-a păstrat-o şi în prezent.
Sofia este unul dintre oraşele europene cele mai indicate pentru exploratul la pas. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai puţin cunoscute oraşe din Bătrânul Continent. Asta deoarece pentru majoritatea turiştilor străini, Sofia este de obicei punctul prin care aceştia se îndreaptă spre litoralul bulgăresc sau frumoşii munţi ai acestei ţări. Însă Sofia are propriul ei farmec şi ritm, iar astăzi are un aer şi un elan tineresc neobişnuit de dinamic pentru un oraş care a trecut prin decenii de regim comunist. Senzaţia de vechi şi autentic care se împleteşte cu imaginea occidentală este omniprezentă la fiecare colţ de stradă din Sofia.

Iar monumentele acestui oraş încărcat de istorie sunt o invitaţie în plus pentru un sejur în tainica şi frumoasa capitală a Bulgariei.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam