Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
01 Septembrie 2018 | 20:21
Start reducerilor şi ofertelor fierbinţi la mare
Începând din septembrie, companiile turistice se întrec în oferte turistice pentru moldoveni. Asta, în condiţiile în care sezonul estival s-a încheiat, iar hotelierii reduc preţurile chiar şi cu 50 la sută. Cei care doresc să se odihnească la preţuri avantajoase iau cu asalt, zilele acestea, firmele turistice, în speranţa că vor prinde cele mai bune preţuri, relatează Mesager.
Turiştii moldoveni rămân în continuare fideli destinaţiilor precum Turcia şi Grecia. Chiar dacă, în plină vară, o foaie la un hotel de 5 stele putea costa şi o mie de euro pentru o persoană, din a doua jumătate a lunii septembrie preţurile devin din ce în ce mai accesibile.
 
„Dacă vorbim de Turcia şi Grecia, preţurile se reduc considerabil. Un exemplu ar fi un hotel din Grecia, care costa în iulie 300 euro, atunci în octombrie costă 119 euro. Dacă vorbim de Turcia, preţul pentru un sejur care în iulie costa 900 euro pentru două persoane acum pot ajunge la 750 euro”, a declarat managerul unei comapnii de turism, Mariana Grăjdeanu.  
 
Sfatul agenţiilor de turism pentru cei care-şi doresc o vacanţă la mare este să urmărească, cu regularitate, ofertele fierbinţi. În unele cazuri, norocoşii ar putea merge la mare aproape gratis.
 
„În unele cazuri sunt promoţii de zi, de aceea trebuie de urmărit atent site-urile agenţiilor. Dimineaţa apar ofertele fierbinţi, iar până seara se epuizează. Vorbim de reduceri de 70 % în unele cazuri”, a adăugat Mariana Grăjdeanu.
 
Cei mai vigilenţi şi-au făcut rezervări pentru lunile de toamnă încă din ianuarie, însă, din cauza preţurilor avantajoase și ofertele se epuizează foarte repede. Moldovenii spun că au ales să se odihnească anume în această perioadă, deoarece se gândesc nu doar la calitate, dar şi la preţ.
 
„Comparativ cu lunile precedente au scăzut. Este şi acesta un factor important. O să mergem cred că în Turcia, dar rămâne de văzut la care staţiune”, „Alegem început de septembrie pentru că încă este cald, apa este caldă. Preţurile sunt un pic mai joase şi este foarte convenabil financiar. Substanţial sunt mai mici”, „Ne ducem la sanatoriu să ne mai întremăm puţin sănătatea. Pentru noi, pensionarii nu e accesibil”, au spus oamenii.
 
Potrivit Agenţiei Turismului din Moldova, numărul turiștilor moldoveni a crescut de două ori și jumătate în ultimii opt ani. Dacă în 2009 acest indicator era de peste 93 de mii de persoane, anul trecut cifra a ajuns la aproape 230 de mii.
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Piesele muzicale compuse de Adrian Beldiman au răsunat live în această seară în Studioul Mare al Casei Radio. „15 paşi de lumină” - 15 ani de activitate componistică – acesta este genericul seratei de creaţie. Evenimentul a fost difuzat în direct de Radio Moldova la o nouă ediţie a Radioabonamentului „Prietenii muzicii”. Concertul a fost prezentat de Victor Stahi, artist al poporului.
Radio Moldova
Realizările pe parcursul unui an de mandat, în calitate de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, dar şi priorităţile diplomaţiei moldoveneşti pentru anul 2019 au fost reperele interviului oferit de Tudor Ulianovschi jurnalistului Anatol Caciuc. Interviul îl puteţi audia în în cadrul ediţiei de sâmbătă, 19 ianuarie, a emisiunii „Obiectiv Europa” de la Radio Moldova.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam