Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
03 Decembrie 2017 | 10:00
Top 10 cele mai frumoase oraşe din România
În Romania sunt multe locuri minunate şi oraşe care merită vizitate şi apreciate. Vedeţi mai jos un top 10 cele mai frumoase oraşe din această ţară.
Sibiu este unul dintre cele mai reprezentative orașe ale culturii Românești. Sibiul este fondat pe locul unei vechi așezări, probabil stave, imediat după mijlocul secolului al XII-lea, de către coloniştii saşi din teritoriul Rin-Mosela.
 

 

Sighișoara este considerată cea mai frumoasă cetate din Europa. Sighișoara este recunoscută ca fiind locul nașterii a celei mai celebre personalități istorice, domnitorul Vlad Țepeș-Dracula.
 

Brașov este un important centru industrial, cultural și de afaceri. Brașovul este și un centru universitar de tradiție. Datorită numeroaselor monumente istorice și artistice, ele este unul dinte cele mai importante centre turistice ale țării.
 

Constanța este municipiul situat în extremitatea de sud-est a României, la țărmul Mării Negre. Portul Constanța este principalul port al României la Marea Neagră și al patrulea ca importanță în Europa, fiind întins pe o suprafață de 3182 de hectare.
 

Piatra-Neamț este un municipiu situat pe valea Bistriței, în nord-estul României. Orașul se bucură de avantajele unei naturi unice, o climă temperat-continentală, cu veri scurte, răcoroase și plăcute, toamne lungi, ierni blânde. Este un mic paradis asemenea unei stațiuni de vacanță.
 

Iași este reședința și cel mai mare oraș al județului Iași, al doilea municipiu al țării după București. Fosta capitalei a Moldovei și a României.
 

Baia-Mare este un important centru urban din nord-vestul României. Baia-Mare ne înfățișează un centru dezvoltat, cu aspect de oraș medieval, cu forme proprii de organizare și conducere caracteristică.
 

 
Galați este orașul ce se găsește în sud-estul României, pe malul stâng al Dunării. Oraș puternic industrializat, acesta se află într-o continuă dezvoltare.
 

 
Cluj-Napoca este situat în zona centrală a Transilvaniei. Zona din jurul orașului este în mare parte acoperită cu păduri și ierburi.
 

Timișoara este municipiul de reședință al județului Timiș. Un important centru istoric, economic, financiar, cultural și științific. Prin numeroasele parcuri și spații verzi, Timișoara și-a câștigat renumele de oraș grădină.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam