Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
21 Aprilie 2017 | 14:09
Top cele mai frumoase râuri din lume
Uneori frumuseţile oferite de natură sunt neglijate de cei care urmăresc să plece în vacanţă. Râurile şi fluviile lumii ar putea fi o destinaţie frumoasă, deoarece sunt elementele centrale ale unui peisaj natural excepţional. Iată care sunt cele mai neobişnuite râuri din lume.
Cano Cristales este un râu care prezintă nuanțe ce uimesc pe oricine care ajunge să-l vadă, în nordul Columbiei. Algele și alte plante înfrumusețează cei aproape 100 de kilometri pe care se întinde râul, oferindu-i nuanțe de la maro la vișiniu.

Râul Futaleufu este o destinație populară pentru iubitorii de rafting și caiac-canoe, străbătând păduri luxuriante și văi din Argentina până în Chile. Râul are o apă rece și limpede și oferă o vedere frumoasă la munții Anzi și lacurile Patagoniei.

Râul Soča este considerat a fi cel mai curat din Europa și este supranumit „râul de smarald”. Se întinde din vestul Sloveniei până în nord-estul Italiei, pe 136 de kilometri. Nuanțele de smarald ale apei atrag turiștii din întreaga lume.

Yangtze sau Chang Jiang este al treilea fluviu din lume ca lungime, având peste 6000 mii de kilometri.  În apele fluviului Yangtze trăiesc peste 300 de specii de pești. Cei mai rari sunt delfinii de apă dulce, cu lungimi de până la doi metri și jumătate, din care mai trăiesc cam o sută de exemplare.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam