Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
22 Martie 2017 | 09:25
Top şapte atracţii turistice ale Parisului
Adesea numit „oraşul iubirii” sau „oraşul luminilor”, Paris este astăzi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, modă, divertisment, artă şi cultură din lume. Paris mai este numit, pe bună dreptate, şi oraşul care alimentează simţurile, intelectul, dar şi sufletul. Şi pentru că în oraşul luminilor, locul de naştere al romantismului, totul este magic şi orice se poate întâmpla, vă invităm să cunoaşteţi şapte cele mai importante atracţii turistice ale Parisului în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
Principalele atracții turistice pe care trebuie neapărat să le vizitezi odată ajuns la Paris, încep cu Piața Concorde - cea mai mare piață din Paris care oferă priveliști frumoase în orice direcție.


O altă destinație ce trebuie să se regăsească în lista dumneavoastră de priorități turistice este Muzeul d`Orsay, un loc de neratat pentru iubitorii de artă, cunoscut pentru colecția impresionantă de picturi. Situat într-o fostă stație de cale ferată, muzeul adăpostește mii de lucrări și obiecte de artă, acoperind perioada de la mijlocul anilor 1800 până la începutul anilor 1900.


Vizitați, totodată, Grădinile Luxembourg, întrucât reprezintă al doilea parc ca mărime din Paris. Vizitatorii pot merge la picnic, se pot plimba aleile frumoase, grădinile cu flori multicolore, statui și fântâni. Pentru distracție și sport există piste pentru alergat, terenuri pentru tenis și echipament pentru fitness.


Nicio excursie la Paris nu ar fi completă fără o vizită faimoasa Catedrală Notre-Dame. Având o înălțime de 120 de metri și două turnuri înalte, această biserică este un exemplu suprem de arhitectură gotică franceză. Un tur al acestei capodopere din secolul al XIII-lea, le permite vizitatorilor să admire uimitoarele ferestre, sculpturi gotice și o colecție de relicve.


 
Nu uitați nici de Arcul de Triumf, unul dintre cele mai populare obiective turistice din Paris, construit în anul 1806 pentru a comemora luptele triumfătoare ale lui Napoleon Bonaparte. Are o înălțime de 50 metri și o lățime de 45 de metri. Pe acesta sunt realizate în relief scene care descriu bătălii victorioase și gravate numele celor care au decedat luptând pentru împărat. Sub Arc se afla Mormântul Ostașului Necunoscut din Primul Război Mondial.


Muzeul Luvru, o altă atracție importantă a Parisului, găzduiește o colecție de peste un milion de piese a celor mai faimoase opere de artă din lume.


Vizitarea simbolului Parisulu, Turnul Eiffel,i se află, de obicei, pe locul întâi pentru majoritatea turiștilor. Cu o înălțime mai mare de 300 de metri, situat în Parcul Champ de Mars, Turnul Eiffel este unul dintre cele mai fotografiate atracții turistice din lume atât ziua, cât și noaptea. Vizitatorii se pot urca cu liftul pentru a vedea priveliști superbe asupra orașului, sau pentru a lua masa în cele două restaurante situate în tur.


 
Pentru mai multe detalii despre atracțiile turistice ale Parisului, Vă invităm să urmăriți emisiunea „Bună dimineața” de la Moldova 1. Și nu uitați, tot ceea ce trebuie să aveți la dumneavoastră atunci când vizitați Parisul este buna dispoziție, deoarece restul este la pachet.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam