Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
23 Ianuarie 2018 | 14:19
Traseul Transfăgărăşan – unul dintre cele mai frumoase din România
Oferă imagini spectaculoase şi este, pe bună dreptate, numit „cel mai frumos drum din lume”. Numărul mare de serpentine provoacă senzaţii de neuitat pentru oricine traversează acest traseu. Transfăgărăşanul a fost construit între anii 1969-1974, atingând altitudinea maximă de 2042 de metri.
Drumul Național 7C (DN7C), supranumit Transfăgărășan, leagă Muntenia cu Transilvania, străbătând Munții Făgăraș, cei mai înalți din România, care fac parte din Carpații Meridionali. În 1974, o dată cu inaugurarea oficială a drumului, s-au ridicat și inaugurat două monumente închinate militarilor care au contribuit inclusiv cu viața lor la construirea Transfăgărășanului.

La înălțimea de 2034 de metri se află lacul glaciar Bâlea, cu o lungime de 360 metri și lățime de 240 metri, cu 11 metri adâncime. Acest loc este pitoresc și oferă o priveliște unică asupra zonei.

Mai multe detalii vedeți în video de mai sus. 
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam