Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
01 Aprilie 2017 | 11:00
Ulcinj – paradisul iubitorilor de vacanţe pe litoral
Ulcinj, numit pe bună dreptate şi perla Muntenegrului, îşi uimeşte vizitatorii prin frumuseţea rară a peisajelor şi mirosul proaspăt al naturii, prin farmecul oraşului medieval şi prin remarcabila sa moştenire culturală, la care se adaugă moderna infrastructură turistică. Mai multe despre locurile încărcate de istorie şi tradiţie ale oraşului, vă invităm să vedeţi în emisiunea „Bună Dimineaţa” de la postul public de televiziune.
Aflat pe coasta Mării Adriatice, în sud-estul Muntenegrului, orașul Ulcinj este renumit pentru cea mai lungă plajă din țară, Velika Plaza, cu o lungime de 12 kilometri. Cu relief variat și locuri încărcate de tradiție și istorie, plajele litoralului Ulcinj fac parte din rândul celor mai însorite de pe teritoriul Mării Adriatice. Podoabă deosebită le este vegetația subtropicală luxuriantă. Din cauza configurației țărmului, litoralul are posibilități deosebite pentru organizarea tuturor sporturilor de apă și de uscat.

Ulcinj este o comunitate medievală asemănătoare cu un castel foarte bine conservat. Orașul vechi se află pe vârful unui munte ce are vedere spre țărm, devenind, astfel, o atracție turistică importantă.

Orașul are și o vastă istorie culturală și spirituală. În Ulcinj sunt peste 15 moschee construite în secolul XVII-XX și peste opt biserici construite în aceeași perioadă.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam