Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
14 Martie 2014 | 14:00
Un britanic a vizitat 201 ţări în 4 ani fără să zboare cu avionul
Graham Hughes a călătorit aproape 4 ani pentru a acoperi toate cele 201 naţiuni de pe glob, el devenind prima persoană din lume care a reuşit acest lucru fără să zboare cu avionul.
În vârstă de 33 de ani, din Liverpool, Hughes a folosit doar autobuze, taxiuri şi trenuri sau mersul pe jos pentru a acoperi peste 250 mii de kilometri în 1426 de zile, totul cu un buget redus - echivalentul a doar 100 de dolari pe săptămână.

Britanicul şi-a filmat călătoria, începută în ziua Anului Nou - 2009. În decembrie anul trecut, el a trecut graniţa Sudanului de Sud, cea mai nou creată naţiune, şi a sărbătorit încheierea călătoriei.

Hughes spune că a fost mai uşor să intre în ţări precum Coreea de Nord, Irak sau Afganistan, decât să ajungă în naţiuni îndepărtate precum Nauru, în Pacificul de Sud, Maldive sau Seychelles. În insulele din urmă, britanicul a încercat de 7 ori să ajungă, fiind în permanenţă în pericol să fie răpit de piraţii somalezi.

El a traversat mările şi oceanele făcând „autostopul” la vapoare şi a avut noroc în drum spre Republica Dominicană, unde a fost dus de un vas de croazieră care a acceptat să-l ia la bord.

În insula Capului Verde, a ajuns în 4 zile cu o barcă defectă, din Senegal. A stat în închisoare o săptămână în Congo, pentru că a fost acuzat că e spion, a fost arestat pentru că a încercat să intre pe furiş în Rusia şi a fost salvat de fundamentaliştii islamici din Filipine de un transexual pe nume Jenn.

Locul preferat de britanic a fost insula Palau, din Pacificul de Vest.

Alte aventuri ale tânărului au cuprins dansul cu băştinaşii din Papua Noua Guinee, împrietenirea cu urangutanii din Borneo, călătoria prin pustietăţile din Kenya cu un camion cu 18 roţi sau întâlnirea cu premierul din Tuvalu, relatează site-ul gandul.info.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam