Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
09 Noiembrie 2017 | 12:23
Un Centru de Informare Turistică, inaugurat la Chişinău
La Chişinău a fost deschis astăzi primul Centru de Informare Turistică. Centrul se află în incinta Primăriei municipiului Chişinău, iar turiştii care vor veni în Republica Moldova vor putea afla care sunt ofertele turistice ale ţării, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit secretarului de stat al Ministerului Economiei, Vitalie Iurcu, Centrul de Informare Turistică va contribui la creșterea atractivității produselor turistice naționale, sporirea numărului de turiști și, implicit, la dezvoltarea acestei ramuri a economiei.

„Conform datelor statistice, în anul 2016 țara noastră a fost vizitată de 3,2 milioane de turiști, în creștere cu 20 la sută comparativ cu anul 2015. Primele rezultate din anul curent denotă faptul că numărul acestora a sporit cu 17 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Aceste cifre vorbesc de la sine. În spatele acestor cifre se ascunde o muncă asiduă, pe care o fac operatorii din sistem. Guvernul va contribui în continuare la crearea unui mediu de afaceri favorabil, inclusiv în domeniul turismului. Am reușit să reducem un șir de acte permisive ca acest sector să aibă o dezvoltare mai bună. În curând vom veni cu o lege nouă a turismului”, a specificat Vitalie Iurcu.

Menționăm că un centru similar a fost deschis și la Tiraspol, iar cele două instituții vor coopera, astfel ca vizitatorii să se informeze în privința ofertei turistice de pe malul stâng din surse sigure, să descopere locații noi și să beneficieze de servicii specializate.

Centrul de Informare Turistică a fost creat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, USAID şi Guvernul Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Stomatologul moldovean Dorin Istrati a fost premiat cu medalia de aur la Salonul de Inventică de la Geneva, pentru un tratament care permite regenerarea rădăcinii dinţilor la copii. Mai multe informaţii despre meritele sale şi importanţă sănătăţii dentare aflaţi duminică, începând cu ora 13:15 la emisiunea ,, O demivorbă cu Ilona Spătaru.’’
Moldova 1
Olga Căpăţână este una din puţinele femei-soldat care a luptat în Războiul pentru Independenţa şi Integritatea ţării, anterior cunoscând şi ororile luptelor din Afganistan. Din 2004 ea locuieşte în Franţa, unde are o frumoasă carieră de jurnalistă de investigaţie. E mândră de copiii şi nepoţii ei şi se consideră o femeie împlinită şi fericită. Aflaţi amintirile Olgăi Căpăţână despre anii petrecuţi în armată, duminică, , începând cu ora 12:00 la emisiunea ,,Moldovenii de pretutindeni’’.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam