Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
09 Noiembrie 2017 | 12:23
Un Centru de Informare Turistică, inaugurat la Chişinău
La Chişinău a fost deschis astăzi primul Centru de Informare Turistică. Centrul se află în incinta Primăriei municipiului Chişinău, iar turiştii care vor veni în Republica Moldova vor putea afla care sunt ofertele turistice ale ţării, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit secretarului de stat al Ministerului Economiei, Vitalie Iurcu, Centrul de Informare Turistică va contribui la creșterea atractivității produselor turistice naționale, sporirea numărului de turiști și, implicit, la dezvoltarea acestei ramuri a economiei.

„Conform datelor statistice, în anul 2016 țara noastră a fost vizitată de 3,2 milioane de turiști, în creștere cu 20 la sută comparativ cu anul 2015. Primele rezultate din anul curent denotă faptul că numărul acestora a sporit cu 17 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Aceste cifre vorbesc de la sine. În spatele acestor cifre se ascunde o muncă asiduă, pe care o fac operatorii din sistem. Guvernul va contribui în continuare la crearea unui mediu de afaceri favorabil, inclusiv în domeniul turismului. Am reușit să reducem un șir de acte permisive ca acest sector să aibă o dezvoltare mai bună. În curând vom veni cu o lege nouă a turismului”, a specificat Vitalie Iurcu.

Menționăm că un centru similar a fost deschis și la Tiraspol, iar cele două instituții vor coopera, astfel ca vizitatorii să se informeze în privința ofertei turistice de pe malul stâng din surse sigure, să descopere locații noi și să beneficieze de servicii specializate.

Centrul de Informare Turistică a fost creat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, USAID şi Guvernul Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Susţinerea de către Organizaţia Naţiunilor Unite, Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, Organizaţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa a Declaraţiei privind retragerea trupelor ruseşti din stânga Nistrului şi realizarea înţelegerilor convenite cu pretinsele autorităţi din regiunea transnitreană sunt subiectele ce vor fi discutate astăzi, începând cu ora 19:55 la emisiunea „Moldova în direct”.
Moldova 1
Rolul bunicilor în educaţia copiilor este esenţial într-o lume în care părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi. Care este relaţia dintre bunici şi nepoţi şi cât de des mizează mamele pe ajutorul bunicilor ne spune jurnalista Rusalina Russu, marţi, 17 iulie, începând cu ora 18:05 la emisiunea „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam