Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
09 Martie 2016 | 19:54
Un eveniment astronomic a atras zeci de mii de turişti în sud-estul Asiei
O eclipsă totală de soare care a fost vizibilă în sud-estul Asiei, a ţinut cu ochii spre cer zeci de mii de oameni. Fenomenul astronomic a provocat şi un imens interes pentru turişti. Peste 10 mii de oameni au venit în Indonezia pentru a urmări evenimentul care nu a durat mai mult de 4 minute, relatează Mesager.
Umbra Lunii a acoperit total astrul solar în nordul Oceanului Pacific și în Indonezia, unde mii de turişti au venit pentru a fi martori ai momentului excepţional.

„Așa ceva nu vezi în fiecare zi, este impresionant, sper că am imortalizat momentul. Sunt încântat să văd acest fenomen. Am venit special pentru a face poze cu noul meu aparat de fotografiat”, au declarat presei mai mulți dintre turiști.

Evenimentul astronomic rar a avut loc de-a lungul unui traseu îngust, cuprinzând zone în care locuiesc aproximativ 40 de milioane de oameni.

Această eclipsă totală de Soare este a zecea din secolul al XXI-lea. Precedenta a avut loc în 20 martie 2015, dar a fost vizibilă doar din locuri izolate ale planetei.
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam