Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
12 Aprilie 2017 | 12:03
Unul dintre cele mai captivante locuri din lume – insula Aogashima
Insula Aogashima este situată în Marea Filipinelor, la aproximativ 300 km sud de Tokyo, capitala Japoniei şi este clasată drept vulcan activ. Interesant este faptul că această insulă găzduieşte pe craterul vulcanic un adevărat orăşel, cu aproximativ 200 locuitori.
Vulcanul a erupt ultima dată în anul 1780, când a provocat moartea a 160 de locuitori. După 50 de ani mica localitate a fost din nou populată. Vizitatorii acestei așezări aflate chiar pe stâncile craterului au acces la o saună în centrul insulei, alimentată cu gaz geotermal. Aburul produs de vulcan este o sursă de încălzire și apă caldă pentru toată așezarea.

Oamenii care trăiesc pe Aogashima duc un mod normal de viață, pescuiesc și se ocupă de agricultură. Insula este inaccesibilă cu barca, întrucât din cauza stâncilor abrupte care o înconjoară, aceasta nu dispune de un port pentru ancorarea bărcilor. Singura modalitate de a ajunge aici este cu elicopterul, care face acest traseu doar o dată pe zi.

Chiar dacă este cam departe de civilizație, Aogashima este vizitată cu regularitate de turiștii care vin pentru a se bucura de liniște și a face baie în izvoarele fierbinți ale insulei. Fauna și flora tropicală creează un peisaj de basm, iar pe timp de noapte imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam