Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
11 Mai 2017 | 10:27
Vadul lui Vodă, cel mai verde oraş din ţară
Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în oraşele din ţară sunt circa opt mii de hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă aproximativ nouă la sută din suprafaţa totală a urbelor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, cel mai verde oraş este Vadul lui Vodă, urmat de Tvardiţa, din raionul Taraclia.  În top se mai regăsesc oraşele Frunză, din raionul Ocniţa, şi Străşeni.
  
În același timp, orașul Otaci duce lipsă totală de spaţii verzi, arată datele Biroului Naţional de Statistică.
 
Potrivit ecologiştilor, spaţiile verzi reduc pericolul alunecărilor de teren şi a poluării, copacii şi arbuştii având capacitatea de a absorbi substanţele nocive şi gazele emanate de maşini şi întreprinderi.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Acum doi ani, Anişoara Rusu a fost diagnosticată cu leucemie. Au urmat tratamente chinuitoare, însă a reuşit să învingă cancerul, după care viaţa ei s-a schimbat în totalitate. Astăzi, la „Cine vine la noi?”, Anişoara este pregătită să-şi spună istoria şi să inspire pe alţi semeni de-ai ei, aflaţi în situaţii similare.
Moldova 1
Speakerul Parlamentului, Andrian Candu, este invitatul de astăzi a talk-show-ului „Moldova în Direct”. Activitatea actualului Parlament şi alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 sunt doar câteva dintre temele discutate în această seară, de la ora 19:55, în direct, la Moldova 1.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam