Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
11 Mai 2017 | 10:27
Vadul lui Vodă, cel mai verde oraş din ţară
Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în oraşele din ţară sunt circa opt mii de hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă aproximativ nouă la sută din suprafaţa totală a urbelor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, cel mai verde oraş este Vadul lui Vodă, urmat de Tvardiţa, din raionul Taraclia.  În top se mai regăsesc oraşele Frunză, din raionul Ocniţa, şi Străşeni.
  
În același timp, orașul Otaci duce lipsă totală de spaţii verzi, arată datele Biroului Naţional de Statistică.
 
Potrivit ecologiştilor, spaţiile verzi reduc pericolul alunecărilor de teren şi a poluării, copacii şi arbuştii având capacitatea de a absorbi substanţele nocive şi gazele emanate de maşini şi întreprinderi.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
„Îmi place să fiu de folos” este gândul, sentimentul care îi motivează să rişte viaţa lor şi să lupte cu flăcările pentru a salva vieţi! În viaţa de zi cu zi, profesează agricultura, şoferia, sunt profesori, directori, paznici, şomeri, oameni de afaceri, primari sau feţe bisericeşti. Ce-i poate aduna împreună, într-o echipă?
Moldova 1
Pe 24 noiembrie va avea loc Summitul Parteneriatului Estic, la Bruxelles. Lideri de la Chişinău, Kiev, Tbilisi, Erevan, Minsk şi Baku se vor întruni în capitala Belgiei, pentru a discuta despre rezultatele proiectelor implementate în cadrul Parteneriatului pentru buna guvernanţă. Din anul 2015 celor şase ţări li s-au oferit 33,8 milioane de euro, dintre care 2,4 milioane i-au revenit Moldovei, pentru îmbunătăţirea sistemului electoral, prevenirea discriminării şi respectarea drepturilor omului. Cu ce aşteptări pleacă delegaţia Republicii Moldova la Summit aflăm astăzi, din emisiunea „Vector European” .
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam