Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
11 Mai 2017 | 10:27
Vadul lui Vodă, cel mai verde oraş din ţară
Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în oraşele din ţară sunt circa opt mii de hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă aproximativ nouă la sută din suprafaţa totală a urbelor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, cel mai verde oraş este Vadul lui Vodă, urmat de Tvardiţa, din raionul Taraclia.  În top se mai regăsesc oraşele Frunză, din raionul Ocniţa, şi Străşeni.
  
În același timp, orașul Otaci duce lipsă totală de spaţii verzi, arată datele Biroului Naţional de Statistică.
 
Potrivit ecologiştilor, spaţiile verzi reduc pericolul alunecărilor de teren şi a poluării, copacii şi arbuştii având capacitatea de a absorbi substanţele nocive şi gazele emanate de maşini şi întreprinderi.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Recent, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a marcat 10 ani de la fondare. Luni, 22 mai, în cadrul emisiunii „Dincolo de cifre” aflăm de la directorul organizaţiei, Iulia Iabanji, care sunt rezultatele obţinute pe parcursul primului deceniu de activitate, câte companii au primit finanţare şi care a fost valoarea suportului financiar acordat prin intermediul ODIMM.
Moldova 1
Medicina nu rămâne în urma tehnologiilor care se dezvoltă pe zi ce trece. Ana Niculăeş este un psiholog care a creat o platformă interactivă, prin care oricine poate avea parte de consultaţia unui psiholog virtual. Astfel, lipsa de timp nu mai este un impediment pentru cei care au nevoie de terapie, dar au un regim mult prea încărcat. Astăzi, în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” aflăm mai multe despre platforma virtuală, începând cu ora 17:45, la Moldova 1.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam