Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
11 Mai 2017 | 10:27
Vadul lui Vodă, cel mai verde oraş din ţară
Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în oraşele din ţară sunt circa opt mii de hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă aproximativ nouă la sută din suprafaţa totală a urbelor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, cel mai verde oraş este Vadul lui Vodă, urmat de Tvardiţa, din raionul Taraclia.  În top se mai regăsesc oraşele Frunză, din raionul Ocniţa, şi Străşeni.
  
În același timp, orașul Otaci duce lipsă totală de spaţii verzi, arată datele Biroului Naţional de Statistică.
 
Potrivit ecologiştilor, spaţiile verzi reduc pericolul alunecărilor de teren şi a poluării, copacii şi arbuştii având capacitatea de a absorbi substanţele nocive şi gazele emanate de maşini şi întreprinderi.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Nunta prinţului Harry şi a iubitei sale, actriţa americană Megan Markle este cel mai aşteptat eveniment al primăverii în Anglia. Cu toate că oraşul Windsor, care va găzdui evenimentul şi zeci de mii de oameni va fi frumos amenajat, mulţi cred că boschetarii vor distruge fastuoasa ceremonie. Ce soluţii vor fi propuse pentru această problemă, aflaţi astăzi, începând cu ora 20:25 din emisiunea „Focus Europa”.
Moldova 1
Luni, 23 aprilie, protagonistul emisiunii „Vector European” va fi Daniel Ioniţă, Ambasadorul României la Chişinău. De la ora 19:55, la Moldova 1 se va discuta despre Parteneriatul Strategic privind integrarea europeană a Republicii Moldova, semnat cu ţara vecină.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam