Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
11 Mai 2017 | 10:27
Vadul lui Vodă, cel mai verde oraş din ţară
Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în oraşele din ţară sunt circa opt mii de hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă aproximativ nouă la sută din suprafaţa totală a urbelor, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, cel mai verde oraş este Vadul lui Vodă, urmat de Tvardiţa, din raionul Taraclia.  În top se mai regăsesc oraşele Frunză, din raionul Ocniţa, şi Străşeni.
  
În același timp, orașul Otaci duce lipsă totală de spaţii verzi, arată datele Biroului Naţional de Statistică.
 
Potrivit ecologiştilor, spaţiile verzi reduc pericolul alunecărilor de teren şi a poluării, copacii şi arbuştii având capacitatea de a absorbi substanţele nocive şi gazele emanate de maşini şi întreprinderi.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
După ce a învins cancerul, a revenit in forţă, cu o noua şcoală de dans. Celebrul coregraf Teodor Rădulescu vine, joi, 22 februarie la emisiunea „Bună Dimineaţa!”. Fii alături de Moldova 1 şi află de la Teodor Rădulescu despre miracolul dansului şi puterea încrederii.
Moldova 1
După ce a cucerit cu talentul său juriul concursului „Vocea României”, Ana Munteanu este gata să vorbească despre cum e să faci parte dintr-o „confesiunea” de dragoste, pe scenă, alături de interpretului român Smiley. Ce emoţii a trăit tânăra interpretă la primul său concert la Chişinău, aflaţi, joi, 22 februarie la emisiunea „Fii tânăr” începând cu ora 21.20.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam