Loading
ro ru en
Vacanţe
Loading
14 Ianuarie 2014 | 21:30
Viză în 48 de ore: Parisul vrea să stimuleze turismul chinez în Franţa
Parisul îşi propune să crească masiv numărul de turişti chinezi în Franţa şi a decis să le acorde acestora vize în termen de 48 de ore, începând cu 27 ianuarie, data la care se vor aniversa 50 de ani de relaţii între cele două ţări, a anunţat luni ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, relatează AFP.
„Peste 1,2 milioane de turiști chinezi au venit în Franța anul trecut și sperăm că aceste cifre vor crește masiv în următorii ani”, a declarat ministrul francez, prezentând principalele evenimente care vor fi organizate anul acesta pentru marcarea celor 50 de ani de relații bilaterale.

„Cu această ocazie se va lansa și o campanie de promovare a turismului în Franța, destinată publicului chinez”, a afirmat Fabius. „Dorim să facilităm și să amplificăm, cu aceste ocazii, schimburile personale între popoarele noastre”,  a continuat șeful diplomației franceze, adăugând că, în acest sens, începând cu 27 ianuarie, vizitatorii chinezi vor beneficia de un proces rapid de obținere a formalităților necesare sejurului acestora în Franța, de doar 48 de ore.

Până în prezent, termenul de obținere a vizei era de circa zece zile sau chiar mai mult, în perioadele turistice de vârf, menționează agenția franceză de presă.

„Dorim să le permitem intelectualilor, antreprenorilor, cercetătorilor, artiștilor și studenților noștri, tinerilor și celor mai puțin tineri, chinezi și francezi, să dezvolte schimburile între ei”, a afirmat Fabius.

„Cultura și schimburile umane rămân la baza relației noastre”, a continuat Laurent Fabius, subliniind că, în China, peste 100 mii de persoane învață limba franceză în prezent, o cifră în creștere rapidă, iar în fiecare an numărul studenților francezi în China - 35 mii în prezent - crește puternic, cu circa 10% pe an, informează Agerpres.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam